Daan Arkesteijn – een rasechte klimaatopportunist

Ik geloof in de kansen die er liggen op het gebied van duurzaamheid. Ik wil mijn steentje bijdragen aan een betere, groenere wereld. Heel concreet door individuele mensen, bedrijven en gemeentes aan te steken. Laten we samen naar ‘the next level’ gaan en het verschil maken. Geen dikke beleidsplannen, maar concrete stappen. Wij gaan ervoor!
Als kind was ik al verwonderd over de natuur, over de interactie tussen mensen en het najagen van gezamenlijke dromen en ideeën. Ik ben opgegroeid op het platteland. De natuur speelde altijd een belangrijke rol in mijn leven en nu nog steeds.

 

The Natural Step

Samen ontwerpen we de wereld van morgen.
De wereld is onderling steeds meer verbonden en is complexer geworden. Het valt niet mee om de juiste keuzes te maken. Om ervoor te zorgen dat de bedachte oplossingen geen nieuwe uitdagingen veroorzaken, helpt het om te denken in systemen. Het raamwerk van The Natural Step is een stap voor stap aanpak die bestaat uit 4 duurzaamheidsprincipes en een ontwerpaanpak. Aan de hand van backcasting wordt gekeken wat het doel in de toekomst is en wat we in de tussenliggende periode moeten doen om dit te behalen. Backcasting zorgt ervoor dat we de ontwerpfouten van vandaag loslaten.

Daan heeft Level 1 behaald van The Natural Step, op naar Level 2!

Vind mij op Social media

Ik ben hier te vinden

Op social media en op deze website ben ik actief en deel ik inzichten voor jou als ondernemer of overheidsmedewerker. Over een groenere wereld, de kansen die er zijn en de vragen die we ons zelf zouden moeten stellen. Volg je mij op Twitter en Linkedin?