Graag vertel ik mijn verhaal

Met mijn bedrijf hoop ik de wereld duurzamer, groener en beter te maken. Dit doe ik door workshops en coaching te bieden aan overheid en MKB. Ik vertel je graag hoe ik hier toe ben gekomen.

Waarom hou ik zo van de natuur?

Al als kind was ik verwonderd over de natuur, over de interactie tussen mensen en het najagen van gezamenlijke dromen en ideeën. Ik bekeek de wereld vaak met duizenden vragen over waarom iets ging zoals het ging, of mensen deden zoals ze deden. Vanaf mijn 5 de jaar ben ik vanuit Brabant in Limburg gaan wonen en opgegroeid op het platteland. We plukten daar wilde kamille gewoon uit de bermen voor thee. Iets dat je nu nauwelijks voor kunt stellen. De natuur speelde altijd een belangrijke rol in mijn leven en nog steeds. Ik leerde hoe efficiënt een ecosysteem is, en kreeg steeds meer het idee dat we ergens de afslag gemist hadden als maatschappij, als moderne wereld. Als een ecosysteem zo efficiënt is, en alles in de natuur circulair (recyclebaar) is, waarom maken we en verzinnen we dan dingen die lineair en niet recyclebaar zijn? Ik leerde dat mijn manier van kijken naar ontwikkelingen, projecten en ideeën anders is dan de gemiddelde collega en mens. Ik leg heel snel verbanden tussen oorzaken en gevolgen op basis van mijn kennis. Ik ben daarin opportunistisch en realistisch: er moet geld verdiend worden, mensen moeten eten en bestaande systemen zullen heel langzaam omvormen.

We gaan naar een duurzame circulaire wereld toe

Maar dat wil niet zeggen dat de ambities van individuele mensen, bedrijven, gemeenschappen geen impuls moeten krijgen. Integendeel. Die veranderingen zijn zichtbaar, stapje voor stapje zie ik ze. We gaan naar een duurzamere circulaire wereld toe. En ik merk dat juist de jongere generatie hier heel open en enthousiast in staat en die uitdaging wel aan wil. En de oudere generatie daar juist een prachtige rol heeft om kennis en ervaring te delen met die nieuwe generatie. In mijn optiek is ook arbeid en gedachtegoed iets dat je circulair moet inzetten: als de ouderen uitstromen voeden ze de jongeren weer met hun kennis.

Waarom heet mijn bedrijf ‘Enter Next Level’?

Ik heb mijn bedrijf zo genoemd om de volgende reden: De future level is voor velen te ver, the same level hebben al veel te veel gezien, laten we gewoon met zijn allen werken aan de NEXT level. Die wandeling start met de eerste stap, een pilot, een project, een heldere visie over de kleine stapjes die al gezet zijn en wie weet hoe snel we naar het doel gaan dat we nastreven. Als iedereen tegelijk een eerste stap zet, komt er een massa op gang. Dat vind ik geweldig! Let’s go! Kom op met je idee, je inspiratie, je wens! Laten we kijken waar we kunnen beginnen! We hebben genoeg gepraat, genoeg dikke beleidsplannen geschreven! Ga je mee op reis? Lets go tot your next level!

Dit is mijn verhaal. Wat is het jouwe?
Daan Arkesteijn

Vind mij op Social media

Ik ben hier te vinden

Op social media en op deze website ben ik actief en deel ik inzichten voor jou als ondernemer of overheidsmedewerker. Over een groenere wereld, de kansen die er zijn en de vragen die we ons zelf zouden moeten stellen. Volg je mij op Twitter en Linkedin?